lördag, juni 18, 2011

Sommartårta.

Den här sommartårtan är himla god. Väldigt söt, men för den som inte gillar att det är för sött så strunta i att blanda bären med socker. Då blir det syrligare. Om man är riktigt ambitiös så gör man tårtbotten själv, men jag valde att vara lat och köpte ett tre-pack på ICA.

Du behöver:
3-delad tårtbotten
(ca) 25-30 maränger
200 gram jordgubbar
200 gram blåbär och hallon
1/2 dl socker
5 dl vispgrädde
2 dl hallonsylt


Tid: 20-30 min. Innan du börjar med tårtan så vispa grädden och (om det är frysta) tina bären. Börja med tårtbotten nummer ett som ska vara längst ner på tårtan. Bre ut hallonsylten tillsammans med en klick grädde (så det täcker hela botten). Ta (cirka) 15 maränger och krossa dom i en bunke. Häll ut innehållet jämnt fördelat på bottnen..

Botten nummer två ska vara täckt med hallon och blåbär. Innan du lägger ut bären tårtan så blanda dom i en skål med strösocker så att dom får en söt smak. När du brett ut dom över tårtan så toppar du med grädde så det täcker hela tårtbottnen.  Den sista bottnen är den snabbaste. När du lagt på "locket" så brer du ut den återstående grädden så den täcker hela tårtan. När detta är gjort så placeras maränger på toppen med jordgubbar omkring.

Gott och mycket enkelt! Låt stå i kylen cirka tre-fyra timmar innan servering.

Inga kommentarer: