Till cirka 6-8 personer behöver du:
2 kg färskpotatis
1 knippe färsk persilja
1 knippe färsk gräslök
2 stora rödlökar
Dressing:
1 matsked fransk dijonsenap
3 krossade vitlöksklyftor
4-6 matskedar rapsolja (beroende på hur mycket senap du vill att det ska smaka)
Örtsalt
Svartpeppar
Tid: ca 30 min. Börja med att koka färskpotatisen. Detta tar runt 15 minuter. Under tiden kan du finhacka rödlöken, hacka (eller klippa som jag brukar göra) persiljan och gräslöken.
När potatisen är färdig så vänta någon stund tills den svalnat något. Börja därefter med att skära potatisen i ganska stora bitar. Lägg dessa i en skål tillsammans med de andra ingridienserna. Salta och peppra ganska rejält. Personligen använder jag örtsalt till all mat istället för vanlig salt.
Nu till dressingen. Blanda senapen och oljan i ett glas. Tillsätt den krossade vitlöken och blanda medans du kryddar med salt och peppar. Blanda slutligen i dressingen i salladen. Låt stå minst 4-6 timmar innan servering för att alla smaker ska gotta ihop sig. Det ultimata är att göra den dagen innan den ska serveras. Fungerar ochså utmärkt att ha i kapris i salladen.
(ber om ursäkt för dålig bildkvalité, dessa är tagna med min iPhone.)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar